Digitale geletterdheid van medewerkers ROC-breed aanpakken!

cviweb / cvimc2019  / Digitale geletterdheid van medewerkers ROC-breed aanpakken!

Digitale geletterdheid van medewerkers ROC-breed aanpakken!

Een mooi initiatief van het Nova College en het Friesland College, maar……

Voordat we van start gingen, want oh jee wat was iedereen mooi op tijd, was er even tijd voor een primeur. Annet Smith, één van de presentatoren is nu te zien op een YouTube kanaal van Microsoft met instructiefilmpjes! Lees alles: https://socialmediainhetmbo.nl/office365/handige-instructievideos-van-2-minuten/

Maar daar kwamen we niet voor, hoewel je meteen ziet waar de drive van Annet en Ashwin vandaan komt.

Beide scholen hebben samen een programma ontwikkeld om medewerkers te voorzien van kennis op het gebied van ICT. Ze hebben dit gegoten in de vorm van een kwalificatie dossier, zoals we dat allemaal kennen. Hierdoor is de herkenbaarheid voor docenten groot.

Er is een goed doortimmert plan, waarbij teams worden bezocht en uitgenodigd hiermee aan de slag te gaan. Er is ruimte voor maatwerk en ondersteuning op de werkplek. Beide colleges hebben hiervoor de nodige mensen ingezet. Dat is wel voorwaardelijk. Verbetering van de competenties van docenten gaat niet vanzelf. Maar dat er slagen gemaakt worden is duidelijk te zien. Bij teams wordt een 0-meting gehouden. Na een half jaar is al zichtbaar dat de inzet resultaten heeft. Waar eerst 40% van de medewerkers zichzelf scoorde als beginner, is dit nu al teruggebracht tot 20%.

Beide scholen hopen dat deze activiteiten zorgen voor een vruchtbare bodem om vervolgens aan de slag te gaan met inhoudelijke verbeteringen in het onderwijs. De volgende stap is dan ook met deze competenties op naar kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

Een goed doordacht traject, met veel enthousiasme gebracht door Annet Smith en Ashwin Brouwer. Mooi om te horen dat ook het management en de directie gewoon meedoet en in de schoolbanken zit.

Een aanrader als je nog worstelt en nog niet bent bovengekomen!

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.