Welke ICT-competenties zijn belangrijk voor mbo-docenten?

cviweb / cviov2018  / Welke ICT-competenties zijn belangrijk voor mbo-docenten?

Welke ICT-competenties zijn belangrijk voor mbo-docenten?

Zo, daar gaan we eens lekker voor zitten. Eindelijk iemand die ons gaat vertellen wat we altijd hebben willen weten!

Eerst een korte introductie over het iXperium, waarbij de driehoek onderzoek, onderwijs en opleiding centraal staat. En waarbij de kreet: samen ‘dingen’ maken in het centrum staat. ik was al eens op bezoek bij het iXperium van het ROC de Leijgraaf in Oss en was dus enigszins voorbereid.

Maar deze workshop verraste me toch weer. Geen lijstje met competenties, maar een voorbeeld van een actieve werkvorm, waarbij we zelf aan de slag moesten en na moesten denken over de bekwaamheden die we nodig vonden voor een docent. Er werden groepen ingedeeld en de helft ging aan de slag voor een startende docent, de rest mocht stoeien met de competenties voor een docent met jaren ervaring. Het koste ons even moeite om vast te stellen dat we het niet over onze collega’s moesten hebben, maar moesten kijken naar de gewenste competenties bij een ervaren docent, maar toen gingen we voortvarend van start. Het leverde levendige discussies op! En een ingevulde plaat natuurlijk:

Aan het eind nog en korte round-up en de conclusie dat het niet zozeer gaat om een lijstje waarop je kunt afvinken, maar dat de discussie met elkaar (met een team) de kern van de zaak veel meer raakt.  Praat met elkaar over de gewenste competenties in een team en maak zo een start voor de gewenste competenties in het licht van de koers van je school!

 

 

 

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.