CVI op toer – 1e versie

cviweb / CVI op toer – 1e versie

CVI op toer 2022 – de 1e versie

het vervolg op Dé CvI Conferentie

fysiek op 8 en 9 februari 2022 in Emmen

een nieuw concept voor de MBO sector

een ontmoetingskans om samen te innoveren, inspireren, motiveren.

CVI op toer is een initiatief van het Consortium voor Innovatie (CVI) voor de MBO sector. De 1e versie van CVI op toer wordt in samenspraak met de noordelijke mbo scholen in Emmen georganiseerd op dinsdag 8 en woensdag 9 februari 2022. Het programma is ingevuld met interactieve sessies vanuit MBO scholen en partners van het CVI, zoals impact sessies, MBO talks en sofa sessies.

Voor de 1e versie is er nu nog voldoende ruimte om je aan te melden voor één of beide CVI op toer dagen in Emmen in het Atlas Theater. Lees hiernaast hoe je kunt aanmelden.

Dit schooljaar plannen we drie versies van CVI op toer: 

  • 31 mei en 1 juni in Den Haag – CVI op toer – de 2e versie
  • eind september, begin oktober – CVI op toer – Festival
  • 15 en 16 november in Apeldoorn – CVI op toer – de 3e versie

Dat wil je niet missen! 

Het nieuwe concept CVI op toer is dé kans om kennis te delen en collega’s uit de sector te ontmoeten en elkaar te inspireren, de 1e versie vindt plaats op dinsdag 8 en woensdag 9 februari 2022 te Emmen (Atlas Theater). En ondanks alle RIVM maatregelen kan het live doorgaan, op vertoon van je QR code uit de CoronaCheck-app. Uiteraard houden we ons aan alle geldende regels.

Het delen van innovatieve ideeën, unieke vernieuwende concepten en creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen, dat blijft de kern van de CVI activiteiten. Tijdens CVI op toer zijn er nieuwe vormen zoals de “impact sessie”*, open-space sessies en andere verrassende sessie-vormen naast de bekende MBO talks en world café sessies. Ook sofa sessies, waarbij een groep zich in een informele setting kan verdiepen in een thema, zijn nieuw in het programma.

*bij een impact sessie ga je actief aan de slag met een actueel onderwerp in een creatieve sessie van 2 uur onder leiding van een facilitator.

Het programma van 8 en 9 februari 2022 is gevuld met actieve sessies, veel input komt vanuit de noordelijke mbo scholen Drenthe College, Noorderpoort, Friesland College, ROC Friese Poort en Alfa-college, maar ook de rest van MBO land is goed vertegenwoordigd. Zie voor het actuele programma de CVI op toer programma pagina.

Aanmelden als deelnemer voor elk van de dagen is nu al mogelijk, lees hieronder verder.

Aanmelden en procedure

Aanmelden voor CVI op toer is mogelijk via de online databank.

Aanmeldingen voor 8 en 9 februari 2022 zijn los van elkaar mogelijk.

CVI op toer – de 1e versie – vindt plaats in Emmen bij het Atlas Theater.

Lees de voorwaarden en de spelregels hieronder en als je daarmee akkoord gaat, open je onze databank en kiest voor inloggen, dan kun je jouw sessie-voorstel indienen of je aanmelden als deelnemer.

En… ons uitgangspunt is: CVI op toer gaat altijd door! Kan het niet live, dan online.

Gelukkig kan 8 en 9 februari 2022 gewoon live doorgaan in Emmen! Je bent welkom met een geldige QR code uit de CoronaCheck-app en we houden ons aan de geldende maatregelen.
Ben je nog niet bekend in onze online databank, kies dan voor optie 2 en laat je NAW gegevens achter,  je ontvangt dan regelmatig onze Nieuwsbrief met de actuele activiteiten die we vanuit het CvI organiseren in het #Innovatiehuis of elders én natuurlijk het laatste nieuws over CVI op toer.

Optie 1. Je gegevens zijn bekend in de CVI databank

Je logt in met je e-mail adres en wachtwoord, vervolgens kun je jouw NAW gegevens controleren. Je krijgt in ieder geval de Nieuwsbrief en blijft op de hoogte van onze activiteiten. Zodra je ingelogd bent, kies je voor CVI op toer de optie “meld je aan voor deze conferentie″ of “mijn sessie-voorstel indienen” in het menu.

Wachtwoord kwijt? Klik op “help” bij het inlogscherm, je wachtwoord wordt per ommegaande naar het in de databank opgegeven e-mail adres toegestuurd.

Optie 2. Je gegevens zijn nog niet opgenomen in de CVI databank

Je kunt nog niet inloggen, omdat je gegevens niet bekend zijn. Via de knop INLOGGEN DATABANK  (hieronder op deze pagina) – kies voor REGISTREREN kun je, je eigen contactkaart aanmaken. Als je deze volledig ingevuld verstuurd hebt, wordt je wachtwoord naar het opgegeven e-mail adres toegestuurd.

Je bent dan automatisch ingeschreven voor de maillijst van het Consortium voor Innovatie en ontvangt de Nieuwsbrief. Ook kun je dan aanmelden voor CVI op toer volgens Optie 1. of een sessie-voorstel indienen.

Mocht je support nodig hebben, kun je bellen met het Consortium voor Innovatie op telefoonnummer 073 – 7200932.

Niet duurder maar rijker

Het schappelijke investeringsbedrag voor één dag CVI op toer bedraagt  € 195,= p.p. Voor dit bedrag kun je genieten van inspirerende sessies, ontmoetingen met vakgenoten en veel netwerkmoment en een lunchbuffet, koffie/thee/aperitief. En vooral veel inspirerende ontmoetingen. Live of online, CVI op toer gaat altijd door!

Als je voor beide dagen bent aangemeld, kun je een boekingscode opvragen voor de hotels, waar we afspraken mee hebben gemaakt voor overnachtingen.

Annulering of wijziging

Registratiewijzigingen van je deelname bedraagt € 35,= per wijziging. Mocht je onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je tot 3 januari 2022 je deelname aan CVI op toer – 1e versie uitsluitend schriftelijk annuleren. Wij berekenen dan € 75,= aan annuleringskosten. Na deze datum kun je niet meer annuleren en wordt de volledige volle prijs doorberekend.

1e versie van CVI op toer wordt georganiseerd in samenspraak met de Noordelijke mbo instellingen

Sessie-voorstel indienen

Indienen van sessie-voorstellen is mogelijk via de online databank.

Dit kon tot uiterlijk 8 januari 2022.

CVI op toer – 1e versie – Emmen

Kennisdeling is één van de doelstellingen van het Consortium voor Innovatie. Hiervoor zoeken we inspirerende voorbeelden, waaruit de deelnemers aan een CvI activiteit kunnen kiezen. Voor CVI op toer geldt dit natuurlijk ook!

Voor ons ‘voor scholen, door scholen’ programma tijdens CVI op toer – 1e versie 2022 in Emmen kun jij ook jouw kennis komen delen en een sessie-voorstel indienen voor een “impact sessie” of MBOtalk, een world café sessie, open space sessie of een sofa sessie; tot 8 januari 2022 kan dit via onze website. Heb je nog vragen hierover, mail naar ellenelemans@cviweb.nl voor de mogelijkheden.

Bij het indienen van jouw sessie-voorstel word je automatisch deelnemer aan CVI op toer 1e versie 2022 voor het schappelijke bedrag van € 195,= per dag  (incl. de mogelijkheid tot het volgen van andere sessies, veel netwerkmomenten, lunch, koffie en thee). Wil je de andere dag ook deelnemen, dan dien je hiervoor apart op te geven.

 

Procedure beoordeling voorstellen

Zoals bij Dé CvI Conferentie een programmacommissie de voorstellen beoordeelde, dat is bij CVI op toer niet langer het geval. In overleg met de Noordelijke mbo scholen wordt in eerste instantie het programma ingevuld met thema’s, die bij hen hoog op de agenda staan. De rest van het programma zal worden ingevuld met voorstellen vanuit de mbo scholen en partners van het CVI uit de mbo sector.

Het Consortium voor Innovatie zal in samenspraak met de betrokken mbo scholen hierover beslissen. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk jouw sessie-voorstel in te dienen, om meer kans te maken dat het opgenomen kan worden in het programma van CVI op toer.

Tot 8 januari 2022 konden sessie-voorstel ingediend worden via de online databank. Lees ook de spelregels. Heb je vragen hierover? Mail naar ellenelemans @ cviweb.nl

Partners van de CvI Conferentie 2020

Sponsormogelijkheden

Bekijk hier de verschillende sponsormogelijkheden

let op: dit was voor 2019 het overzicht – voor CVI op toer hebben we dit nog niet opgesteld. Mail ons voor de mogelijkheden.

Conferentietas ( vergeven )
Exposure: logo op de conferentietas, samen met CVI-logo
Insteken van documentatie materiaal.
Formaat: maximaal A4, aantal 6 pagina’s max. Het in te steken materiaal moet in één handeling in de tas. Conferentietas wordt aan iedere deelnemer van de conferentie uitgereikt.
€ 5.000,00 ( incl. conferentietas )

Folderinsteek
Insteken van documentatie materiaal. Formaat: maximaal A4
aantal 6 pagina’s max. Het in te steken materiaal moet in één handeling in de tas
€500,00

Keycords ( vergeven )
Keycords met opdruk. Keycords worden 3 weken voor de conferentie met toegangsbadge naar iedere deelnemer aan de conferentie toegestuurd.
Deelnemers zijn “verplicht “ badge te dragen tijdens conferentie.
€ 1.250,00 (excl. kosten keycords )

Waterflesjes
Plaatsen van bedrukte waterflesjes door de gehele conferentie locatie.
€ 850,00 ( excl. waterflesjes en verspreiding op de conferentie

 

Heb je zelf ideeën hoe je jouw bedrijf tijdens onze conferentie wilt profileren, neem dan contact op met Annemarie Hoevenaars

Programma

Het programma van CVI op toer in het Atlas Theater in Emmen:

Dinsdag 8 februari 2022Woensdag 9 februari 2022
sessies ronde 1 9:30 – 11:30 uursessies ronde 4 09:30 – 11:30 uur
lunchlunch
sessies ronde 2 12:30 – 14:30 uursessies ronde 5 12:30 – 14:30 uur
sessies ronde 3 15:00 – 17:00 uursessies ronde 6 15:00 – 17:00 uur


Aanmelden als deelnemer
voor elk van de dagen was mogelijk via onze online databank, als je in het bezit bent van een geldige QR code via de CoronaCheck-app. Inmiddels is aanmelden voor CVI op toer – de 1e versie in Emmen – niet meer mogelijk. Je kunt wel al de nieuwe data in je agenda zetten: De 2e versie op 31 mei& 1 juni in Den Haag, De derde versie op 15 en 16 november in Apeldoorn.

Klik op de link voor meer informatie. Uiteraard houden we ons aan de geldende RIVM maatregelen.

Indienen van programma is niet meer mogelijk voor de 1e versie in Emmen, wel kun je ter plaatse deelnemen aan actieve werksessies zoals de impact-sessies, Open Space of WorldCafé sessies. Ook kun je als er nog plaats is tot op de dag zelf een sofa-sessie plannen.

<dinsdag                                                                                    woensdag> 

Klik op de afbeelding voor het programmaoverzicht in de padlet op groot formaat.

Hieronder vind je per dag het uitgebreide programmaoverzicht. Ga voor de Impactsessies en MBO talks naar de ‘dagpagina’ via de ORANJE balk per dag en  klik door op een titel in die tabel voor meer informatie. Verder op deze pagina vind je ook nog een overzicht van de overige sessies (zonder details).

Het programma van CVI op toer wil je niet missen! De 1e versie is uitverkocht, kom gerust naar de volgende versies in Den Haag en Apeldoorn.

Zowel dinsdag 8 februari als woensdag 9 februari wordt het programma gevuld met een ‘voor scholen, door scholen’ programma van Impact sessies, MBO talks, World café sessies, Open space sessies en Sofa sessies rond actuele thema’s.

Klik op de onderstaande link voor een actueel overzicht van de impactsessies en MBO talk titels op de dag-programma-pagina’s, de overige sessies staan op deze pagina vermeld. Wil je de MBO talks (als PDF) terugkijken, je vindt de downloads in dit nieuwsbericht.

Titels en sprekers op dinsdag 8 februari 2022 van de impactsessies en de MBO talks Titels en sprekers op woensdag 9 februari 2022 van de impact sessie en de MBO talks

Een aantal onderwerpen van de MBO talks worden in Sofa sessies verder uitgediept, kijk in de padlet (hierboven op de pagina, klik voor download) waar en in welke ronde.

DagTitelPresentatoren
dinsdagStudio Astrum – Onderwijsvideoproducties bij Astrum CollegeKevin Wassink (ROC A12)
dinsdagEdubadges: dé manier om talentontwikkeling te waarderenRon de Graaf (mboRijnland), Wim Siemann (Albeda College), Anneke van Dijk (Deltion College), Kim Nguyen (VISTA college )
dinsdagSofa sessie: Best practices landelijk netwerk Niveau 2Michel Botman (Horizon College), Sandra Beugel (CINOP)
dinsdagZorg voor de toekomst: sturing op praktijkroutes in de zorgKarel Kans (ECBO), Bart Kleine Deters (ECBO), Margreet Koelewijn (ROC Friese Poort)
dinsdagVerbeteren Evaluatie appPieterke Donkerbroek (Friesland College), Carla van der Leij (Friesland College)
dinsdagProeftuinconcept als innovatiemethodiek met impactHans Dames (Zone.college), Nina van Veldhuizen (CINOP)
dinsdagAVG en informatiebeveiliging in de praktijkAuke Meijer (Alfa-college), Hoite Prins (Alfa-college)
woensdagStagediscriminatie, hoe zit dat eigenlijk bij ons?Bert Bennink (Alfa-college), Erna Dros (Alfa-college)
woensdagPodcast in het onderwijs Sofa sessieBjorn van Eeuwijk (Yuverta)
woensdagEdubadges: dé manier om talentontwikkeling te waarderen!Ron de Graaf (mboRijnland), Wim Siemann (Albeda College), Anneke van Dijk (Deltion College), Kim Nguyen (VISTA college)
woensdagOntwikkelkracht zorgt voor beweging naar HIP onderwijsCorinne Vellekoop (Graafschap College), Lars Duistermaat (Graafschap College)
woensdagCybersecurity | Implementatie labomgevingHoite Prins (Alfa-college)

Daarnaast vinden er Open Space en World Café sessies plaats in de RaboZaal – op het toneel – elke dag om 12:30 uur.

RabozaalWorld café sessie – 12:30 u - tafel onderwerpPresentatoren
dinsdagDigitalisering van onderwijs (in het bijzonder de hololens)Jasper Raap, Remco Regeling (Friesland College)
dinsdagBijpraten over Microcredentials en EduBadgesFloor van der Zwan (Alfa-college), Lisette Reuvers (Andersson Elffers Felix), Marcel van Oorschot (Zadkine)
woensdagHet goede gesprekWillie Renkema (ROC Menso Alting)
woensdagArriva FoodtruckPeter van der Geest (Friesland College)
woensdagsamenwerking MBO-HBOMichel Karsten, Jack Bijlholt, Arjan Peters (Drenthe college)
woensdag3e leerweg in de techniekMichel Karsten, Jack Bijlholt, Arjan Peters (Drenthe college)
RabozaalOpen space sessiePresentatoren
Dinsdag 9:30 uEducatieve cadeautjes (BVMBO)Giel Kessels (Summa College, BVMBO)
Woensdag 9:30 uInclusieAddy de Zeeuw (Consortium voor Innovatie)

Wil je de MBO talks terug kijken, je kunt ze downloaden in dit nieuwsbericht.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met het laatste nieuws over CVI op TOER en andere activiteiten, die het Consortium voor Innovatie organiseert? Schrijf je dan in als geïnteresseerde in onze online databank. Als je daar je NAW gegevens achter laat, houden we je op de hoogte. Ook kun je daar aanmelden voor CVI op TOER – de 1e versie. 

Keynotes 2020

Tijdens Dé CvI Conferentie 2020  …Steek je nek uit!

in Emmen waren de volgende keynote’s gepland

Alexander Minnaert

Rijksuniversiteit Groningen

Jim Stolze

Amsterdam Science Park

Tim Surma

Opening Keynote

Saskia van den Muijsenberg

Biomimicry NL

Bart van Rosmalen

Hogeschool Kunst Utrecht

Frank van Hout

MBO Raad

Janneke Voltman

SBB

Lammert Kamphuis

Afsluitende keynote

PreConferenties 2020

op de ochtend van dag 1 van Dé CVI Conferentie waren diverse PreConferenties

gepland in Emmen, voorafgaand aan Dé CvI Conferentie 2020.

Zoals een PreConferentie voor CvB-leden, Young MBO, BVMBO, Practoraten & Lectoren, MBOe Excellentie, Studentenraden en Creatieve Industrie.

Tijdens CVI op toer maken deze partijen met IMPACT SESSIES mogelijk deel uit van het programma.

PreConferentie over onderzoek

PreConferentie over onderzoek

zal in 2020 niet door gaan
Digitale brainstorm Young MBO

Digitale brainstorm Young MBO

woensdagavond 28 oktober 2020 - online
PreConferentie Studentenraden

PreConferentie Studentenraden

zal in 2020 niet doorgaan
BVMBO 'Samen sterk voor goed mbo'

BVMBO ‘Samen sterk voor goed mbo’

zal in 2020 niet door gaan
Online Excellentie Conferentie : Durf te delen!

Online Excellentie Conferentie : Durf te delen!

dinsdagochtend 27 oktober 2020 - online
Samen sterker in onderwijsinnovatie

Samen sterker in onderwijsinnovatie

dinsdagochtend 27 oktober 2020 - online