Als je doet wat je altijd deed, Krijg je wat je altijd kreeg. Er is een grote roep om meer creativiteit. Het wordt genoemd als een van de belangrijkste 21’ste -eeuwse vaardigheden. De urgentie wordt door bedrijfsleven en wetenschap aangegeven. ‘Creativiteit is een hot topic in onderwijs, organisaties en ministeries. Het is een onderwerp waar we eigenlijk niet omheen kunnen, toch is er relatief weinig aandacht voor een andere manier van leren denken en omgaan met bestaande kennis’, aldus psychologe Simone Ritter .

Amir Nazar

Het vermogen om anders te kunnen denken, problemen op andere manieren te kunnen benaderen en vlot te kunnen antwoorden op verandering is de sleutel tot innovatie die organisaties wereldwijd zoeken. Dat klinkt leuk, maar wat doe je als dat leidt tot tegenwerking, conflict en gedoe?!

 

In deze hands-on training leer je creatief veranderen met oog voor de ‘nee’-stem. In deze training neemt Amir je mee in een kruisbestuiving tussen de methode Deep Democracy en de modellen van de creatieve mindset van het COCD. Aan de hand van theorie, voorbeelden en oefeningen, leer je creatief veranderen op basis van diepe wijsheid uit de onderstroom. Je verdiept jouw inzicht in de werking van polariteiten en tegenstemmen bij creatieve probleemoplossing en oefent met tools die je direct in jouw praktijk kan inzetten.

 

Deep Democracy

Vraag jij je ook wel eens af hoe we meer uit samenwerking kunnen halen? Hoe je het meeste haalt uit een proces met zeer uiteenlopende meningen in een groep? En wat je moet doen met ‘dwarsliggers’ in een groep?  Deep Democracy is methodiek om in een groep tot inclusieve besluitvorming te komen met oprechte aandacht en waardering voor andere opvattingen. Geen compromis, niet eindeloos polderen.

 

Amir Nazar

Amir Nazar (1984) is freelancetrainer, facilitator en adviseur op het gebied van diversiteit en inclusie, creatief leiderschap en democratische vernieuwing. Hij geeft trainingen Deep Democracy aan studenten, organisatieadviseurs en managers. Ook traint hij leerkrachten in een leergang over inclusief onderwijs en voor het COCD geeft hij, samen met Branko Broekman, de training Creatief Leiderschap Foundations (http://cocd.org/opleidingen/creatief-leiderschap-foundations/).

 

De rest van het team

De trainingen en workshops worden gegeven door gerenommeerde creatief denkers uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Addy de Zeeuw

Addy de Zeeuw (VOL)

ann

Annemarie Hoevenaars

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg (VOL)

Judith de Jong

Judith de Jong (VOL)

Nuala Burns

Nuala Burns

Cor Noltee

Cor Noltee

Edwin de Vos

Edwin de Vos

Jacob Suttmuller

Jakob Sutmuller

Sanne Roemen

Sanne Roemen

Robert Verheule

Robert Verheule

Arjan van Vembde

Arjan van Vembde

dorus verwiel

Dorus Verwiel

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars