Als je doet wat je altijd deed, Krijg je wat je altijd kreeg. Er is een grote roep om meer creativiteit. Het wordt genoemd als een van de belangrijkste 21’ste -eeuwse vaardigheden. De urgentie wordt door bedrijfsleven en wetenschap aangegeven. ‘Creativiteit is een hot topic in onderwijs, organisaties en ministeries. Het is een onderwerp waar we eigenlijk niet omheen kunnen, toch is er relatief weinig aandacht voor een andere manier van leren denken en omgaan met bestaande kennis’, aldus psychologe Simone Ritter .

Nuala Burns

Nuala Burns traint, faciliteert (visueel) en begeleidt mensen in het aanwakkeren van duurzame verandering binnen hun eigen organisatie. Binnen de ontwikkel- en veranderprocessen die zij begeleidt gaat zij uit van het potentieel en het talent dat aanwezig is. Co-creatie en transformatie zijn daarin richtinggevende principes. Vanuit het gedachtegoed van Theory U, creative problem solving, design thinking, LEGO® SERIOUS PLAY® en visual scribing geeft zij vorm aan processen. Werkvormen en benaderingen volgen bij haar altijd de vraag: afhankelijk van de uitdaging creëert zij samen met betrokkenen een proces op maat, waar kan samen met Simoon.

Een greep uit haar meest recente projecten: hoofdfacilitator en programmamaker voor De Zorgzame Stad – een leerprogramma ter ondersteuning en professionalisering van Bossche sociale initiatieven -, het jaarlijks terugkerende internationale leertraject u.lab hub host programme voor het begeleiden van transformaties binnen teams en organisaties en als visuele facilitator voor het innovatielab Voor de Oogst van Morgen. Naast trajecten van langere duur wordt zij ook ingeschakeld voor workshops en trainingen voor o.a. Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Ministerie van Algemene Zaken, gemeenten Oss, Veldhoven, Oisterwijk, St. Michielsgestel, Boxtel, Leiden en Eindhoven, Avans Hogeschool en vele anderen.

Nuala Burns is maatschappelijk werker, socioloog en opleidingskundige. Ze begon haar carrière als beleidsmaker en innovator binnen de regionale en lokale overheid in Noord-Brabant. Daarna maakte zij de stap naar het onderwijs als docent creatief denken binnen de opleiding Business Innovation van Avans Hogeschool. Op dit moment werkt zij als freelance trainer, facilitator en procesgeleider voor met name overheid en onderwijs, nationaal en internationaal. Sinds 2011 past zij Theory U toe in haar werk en projecten. Sinds 2019 werkt ze samen met het Presencing Institute, grondleggers van Theory U.

Training van Nuala:

Theory U: innoveren en transformeren als van A naar B niet meer werkt

Onze snel veranderende samenleving kent complexe uitdagingen. Naast een goede dosis creativiteit en innovativiteit vragen deze uitdagingen ook om leiderschap, het vermogen naar anderen te kunnen luisteren en anderen te ontmoeten in waar zij staan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe krijg je mensen in beweging? Wat is er nodig om echte transformatie in te zetten? En hoe kun je vertragen om vervolgens te versnellen? 

Gedurende een dag nemen Simoon Fransen en Nuala Burns je mee in het kernproces van Theory U, toegepast op een vraagstuk uit het MBO-onderwijs. We vertragen en onderzoeken, gaan op zoek naar het hoogst mogelijke potentieel en eindigen onze dag met concrete prototypes en ideeën. Leer en ervaar hoe je in je werk kan transformeren en innoveren met Theory U!

Nieuwsgierig en zoek je vooraf verdieping? Dan kunnen we ‘De essentie van Theorie U: kernprincipes en toepassingen’ van C. Otto Scharmer aanraden. Laat je het boek liever voor wat het is en wil je het gewoon ervaren? Tijdens de training nemen we je mee in de basis en ontvang je hand-outs van alle werkvormen. 

De rest van het team

De trainingen en workshops worden gegeven door gerenommeerde creatief denkers uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Addy de Zeeuw

Addy de Zeeuw (VOL)

ann

Annemarie Hoevenaars

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg (VOL)

Judith de Jong

Judith de Jong (VOL)

Nuala Burns

Nuala Burns

Cor Noltee

Cor Noltee

Edwin de Vos

Edwin de Vos

Jacob Suttmuller

Jakob Suttmuller

Sanne Roemen

Sanne Roemen

Robert Verheule

Robert Verheule

Arjan van Vembde

Arjan van Vembde

dorus verwiel

Dorus Verwiel

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars