Als je doet wat je altijd deed, Krijg je wat je altijd kreeg. Er is een grote roep om meer creativiteit. Het wordt genoemd als een van de belangrijkste 21’ste -eeuwse vaardigheden. De urgentie wordt door bedrijfsleven en wetenschap aangegeven. ‘Creativiteit is een hot topic in onderwijs, organisaties en ministeries. Het is een onderwerp waar we eigenlijk niet omheen kunnen, toch is er relatief weinig aandacht voor een andere manier van leren denken en omgaan met bestaande kennis’, aldus psychologe Simone Ritter .

Erik op ten Berg (VOL)

Erik op ten Berg is een creativity professional. Dat betekent dat hij zich helemaal heeft gespecialiseerd in hoe je het creatief denken bij mensen zo maximaal mogelijk kunt aanzetten en kunt ontwikkelen. Als achtergrond heeft hij ondermeer de unieke “MSc in Creativity”.

Erik heeft zijn eigen bedrijf Pioen consult, en is als partner verbonden aan het Vlaamse Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD). Op de jaarlijkse Italiaanse CREA-conferentie is hij een van de programleaders van Creative Problem Solving. Hij begeleidt brainstormsessies in allerlei soorten en maten. In zijn rol als trainer en coach leert hij mensen hoe ze slimmer gebruik kunnen maken van hun creatieve vaardigheden. Vaak heeft dit te maken met veranderingen en innovatie.

Creativiteit is de kunst van het denken met een bochtje. De kunst van het doorbreken van patronen en nieuwe originele oplossingen vinden. Voor Erik is dat hetzelfde als productief denken of op een realistische manier outside-the-box denken. Mensen ervaren de aanpak en werkwijze van Erik als zeer interactief, inspirerend, aanstekelijk, praktisch toepasbaar, no-nonsense en origineel. 

Creativity is looking at the ordinary and seeing the extraordinary! Dit is voor Erik (1963) de essentie van wat hij je probeert te laten ontdekken.

De rest van het team

De trainingen en workshops worden gegeven door gerenommeerde creatief denkers uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Addy de Zeeuw

Addy de Zeeuw (VOL)

ann

Annemarie Hoevenaars

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg (VOL)

Judith de Jong

Judith de Jong (VOL)

Nuala Burns

Nuala Burns

Cor Noltee

Cor Noltee

Edwin de Vos

Edwin de Vos

Jacob Suttmuller

Jakob Sutmuller

Sanne Roemen

Sanne Roemen

Robert Verheule

Robert Verheule

Arjan van Vembde

Arjan van Vembde

dorus verwiel

Dorus Verwiel

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars