Als je doet wat je altijd deed, Krijg je wat je altijd kreeg. Er is een grote roep om meer creativiteit. Het wordt genoemd als een van de belangrijkste 21’ste -eeuwse vaardigheden. De urgentie wordt door bedrijfsleven en wetenschap aangegeven. ‘Creativiteit is een hot topic in onderwijs, organisaties en ministeries. Het is een onderwerp waar we eigenlijk niet omheen kunnen, toch is er relatief weinig aandacht voor een andere manier van leren denken en omgaan met bestaande kennis’, aldus psychologe Simone Ritter .

Robert Verheule

Ik ben ooit begonnen bij het Creative Problem Solving Institute in Buffalo, een jaarlijks weerkerend festival en de bakermat van brainstormen. Sindsdien heb ik 20 jaar ervaring met het begeleiden van groepen, waarvan 10 jaar bij LEF, het future center van Rijkswaterstaat.

Met name daar heb ik me verdiept in de wetenschappelijke kant van ons creatieve gedrag en wat we kunnen leren van het functioneren van onze hersenen. Dat heeft geleid tot het ontwikkelen van LRT (Leaderschip Reflex Training) een methode waarbij wordt ingegaan op de reflexmatige kant van ons gedrag en hoe dit in te zetten voor effectieve begeleiding van groepen bij bijvoorbeeld creatieve processen. 

Training van Robert:

Breinfaciliteren

Je kent je methodes en technieken om de creativiteit in de groep te stimuleren. Maar soms werkt het en soms ook niet. Als je je afvraagt waarom en hoe je weet wanneer wel en wanneer niet, dan ligt het antwoord in het functioneren van je hersens. Want alle gedrag is opgebouwd uit reflexen. Je hebt een creatieve reflex, maar ook een ‘weerstand’ reflex. Een divergente èn een convergente reflex. En wat triggert nou het een, en wat het andere? We duiken in de werking van het brein en leren hoe we de creatieve en andere reflexen kunnen aanzetten.

De rest van het team

De trainingen en workshops worden gegeven door gerenommeerde creatief denkers uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Addy de Zeeuw

Addy de Zeeuw (VOL)

ann

Annemarie Hoevenaars

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg (VOL)

Judith de Jong

Judith de Jong (VOL)

Nuala Burns

Nuala Burns

Cor Noltee

Cor Noltee

Edwin de Vos

Edwin de Vos

Jacob Suttmuller

Jakob Sutmuller

Sanne Roemen

Sanne Roemen

Robert Verheule

Robert Verheule

Arjan van Vembde

Arjan van Vembde

dorus verwiel

Dorus Verwiel

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars